1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

KEBAN BELEDİYESİNDEN KEBAN’A YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI

 

Keban Belediyesi, kadınlarının evlerinde kendi ürettikleri gıda ve turistik ürünlerini satabilmeleri için yöresel pazar kurdu. Değirmenbaşı Mahallesi Çırçır Şelalesi Yolunda kurulan pazar, yaz sezonunda hizmet verecek.

Belediye Başkanı Fethiye Atlı, yaptığı açıklamada, yerel ürün ve kaynakları kullanıp değerlendirerek, hem yoksul insanlara istihdam sağlamak hem de hijyen kurallarına göre üretilen yöresel ürünlerin tüketiciye daha kolay ulaşmasını sağlamak için Yöresel Ürünler Satış Yeri Projesi yaptıklarını belirtti.

Yaz aylarında yaklaşık 400 bin turist ağırladıklarını anımsatan Atlı, şunları kaydetti:

"İlçemizi ziyarete gelen vatandaşların, yöremize ait hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin satılması ve sergilenmesi için bu stantların yapılmasını Elazığ Belediyemizden talep etmiştik. Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz'ın desteği ile stantlar gelmiş kurulumu tamamlanmıştır. Çevre düzenlemesi, parke taşı döşemesi belediyemiz tarafından yapılarak yaz sezonunda kullanıma hazır hale getirilecektir."

Atlı, pazarın kurulmasında emeği geçen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'a, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'a, Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın'a, Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Gülşen'e teşekkür etti.