1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

FÜ KEBAN MYO SERA İLE BAĞ TESİSİNİ KEBAN BELEDİYESİNE DEVİR ETTİ

 

Fırat Üniversitesi Keban Meslek Yüksekokulu ile Keban Belediyesi arasında Yüksekokul kampüsünde bulunan seralar ile Bağ Tesisinin, Kebanlı Kadınların Tarımsal Üretime katılımlarını sağlamak amacıyla ile Keban Belediyesine devredildi

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Haşim Pıhtılı yaptığı konuşmada "Fırat Üniversitesi Keban Meslek Yüksekokulu kurulduğu günden beri ilimiz ve İlçemizin ülke ekonomisine katkılarını artırabilmek için tüm akademik kadroları ile çaba göstermektedir. Bugün Belediye Başkanımız ile imzaladığımız bu Protokol, seracalık ve bağcılık alanlarında akademisyen vatandaşlarımızın 2001 yılından beri yüksekokulumuzda ve pek çok STK bünyesinde yürüttüğü eğitim ve üretime katkı çalışmalarının en önemli meyvelerinden biridir. Bahsedilen protokol ile Kebanlı Kadınların tarımsal üretime dahil edilmeleriyle yeni bir istihdam alanının oluşturulması ve böylece iş güçlerinin ülke ekonomisine ve kendi ilçelerine katkıda bulunması hedeflenmektedir." dedi.

Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI" Keban Belediye Başkanı olarak görevime başladığım ilk günden beri ilçemiz kadınlarının becerilerini değerlendirmeyi ve ülke ekonomisinde aktif rol almalarını hadefledim. Keban İlçemizin Coğrafik yapısı mikro klima özelliğindedir, seracılık için çok uygundur ve ilçemizde yaşayan kadınlarımızın deneyimleri ile seracılık başarı ile yürütebilecek yeterliliktedir. "