KEBANDA MADDE BAĞIMLILIĞI VE AİLE İÇİ ŞİDDET KONULU SEMİNER

Elazığ Valiliği, Keban Belediyesi Sodes kapsamında “ Geleceğe yön ver” Projesi kapsamında Keban Milli Eğitim Konferans Salonunda Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Psiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç Dr. Mehmet Gürkan Gürok tarafından “Madde bağımlılığı ile mücadele aile içi şiddet” konulu seminer düzenledi. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürkan Gürok “ Tıp’ben Madde bağımlılığı bir beyin hastalığıdır. Biz tıp olarak bunu bir hastalık olarak kabul ediyoruz. Madde bağımlılığı bir toplum hastalığıdır. Ülkemizde Madde bağımlılığı 12 yaşına kadar düşmüştür. Ama Ülke olarak batılı ülkelere göre daha iyiyiz. Çünkü bizde aile birliği ve toplum birlikte hareket etmesi madde bağımlılığını önlemektedir. Madde kullanmaya başlama nedenleri, Arkadaş baskısı, merak ve özenti, sorunlara çözüm aramak,sorunlardan kaçmak,Beğeni toplamak,Eğlenmek gibi faktörler nedenler arasında olduğunu söyledi. Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ““Uyuşturucu milli bir olaydır, uyuşturucu ile mücadele milli bir görevdir. Bu konuda herkese görev düşüyor. Uyuşturucu ile topyekün mücadele etmeliyiz. Bugün bütün Batı ülkeleri ve dünya bağımlılık yapıcı maddelerle boğuşuyor. Bizde İlçemizde Aile ve Toplum bireyleri olarak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Gençlerimizin bu kötü yoldan kurtulması için birlikte mücadele edeceğiz. Hiçbir insan bağımlı olarak doğmuyor. Çevresinden ya da büyüdüğü ortamdan kaynaklı olarak madde bağımlısı olabiliyor. Gençlerimizin tümünü madde bağımlılığından kurtarmak için çok çalışacağız” dedi. Seminere Öğrenciler, Öğretmenler, vatandaşlar katıldı.